Køb CBD-olie

Er du bosiddende i Danmark, findes der flere metoder til køb af CBD-olie. Måden, du kan købe CBD-olie på afhænger af, hvilken type olie du vil bruge og til hvilket formål.

På denne side får du en overskuelig gennemgang af dine muligheder for køb af CBD-olie i Danmark.

CBD-olie til medicinsk brug

Hvis du lider af en sygdom med symptomer, du gerne vil dæmpe med medicinsk cannabis, kan du tale med din læge. Danske læger har siden januar 2018 haft mulighed for at udskrive recepter på medicinsk cannabis til deres patienter.

Denne praksis er en del af et 4-årigt forsøg, og da medicinsk cannabis stadig er en ny del af det danske sundhedsvæsen, ses det endnu ikke ofte, at læger udskriver disse recepter til deres patienter. Dette kan der være mange grunde til. En af grundene er muligvis, at der endnu ikke lægges penge nok i forskningen af medicinsk cannabis til, at man kan påvise virkningen — og den manglende viden på området gør muligvis, at mange læger er påpasselige med at udskrive disse recepter.

Dog kan nogle patienter opleve, at deres læger mener, at medicinsk cannabis vil være oplagt at give et forsøg i deres situation. I disse tilfælde skal den receptpligtige medicinske cannabis købes på et apotek. Således er det kun muligt at købe CBD-olie til medicinsk brug hvis man får en recept fra sin læge. Det er hverken lovligt at købe eller sælge medicinsk cannabis udenom sundhedssystemet.

CBD-olie til eget forbrug

 

Ønsker du at købe CBD-olie til eget forbrug, eksempelvis som kosttilskud, er det lovligt, hvis det ikke er kategoriseret som et lægemiddel. Dette kræver, at THC-indholdet i olien ligger på 0,2% eller derunder. THC er nemlig det aktive stof, som gør dig skæv — og indeholder et cannabisprodukt for meget THC, vil det kategoriseres som et euforiserende stof.

Selvom det er lovligt at købe CBD-produkter til eget forbrug er det ikke lovligt at videresælge dem i Danmark. Det gælder også, selvom de har et lavt indhold af THC på 0,2% eller derunder, og er ikke-euforiserende.

Derudover er det vigtigt at pointere, at CBD-produkterne heller ikke må købes fra producenter med adresse i Danmark. De skal altså købes online via forhandlere fra udlandet. Selve produktet må dog godt anvendes i Danmark.

CBD-olie kan godt modvirke symptomer på eksempelvis angst, PTSD og menstruationssmerter samt afhjælpe søvnproblemer, selvom det har et THC-indhold på 0,2% eller derunder.

Køb af CBD-olie på nettet

Som tidligere nævnt skal receptpligtig medicinsk cannabis, som du får ordineret af din læge, hentes på apoteket. Det er derfor ulovligt at købe medicinsk cannabis på nettet, uanset om der er tale om CBD-olie eller andre CBD-produkter.

Det er dog lovligt at købe CBD-olie og andre CBD-produkter som eksempelvis CBD-creme eller CBD-kapsler til eget forbrug fra udenlandske sider på nettet, så længe indholdet af THC er på 0,2% eller lavere, så produktet dermed er ikke-euforiserende.

Ifølge Fødevarestyrelsens anbefalinger må CBD-produkter ikke have et højere THC-indhold end 0,2% eller 0,25 mg pr. kg. Fødevarestyrelsen fraråder børn under 18 år samt gravide og ammende at indtage kosttilskud, der er udvundet fra hampplanten. Dette gør de for at vejlede forbrugerne bedst muligt, så de undgår et for højt indtag af THC og de potentielle bivirkninger, dette kan have.

Herudover har den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet sat en grænse for indtaget af THC, som dermed ligger på 1 µg pr. kg kropsvægt om dagen.

Find gode CBD-forhandlere online

Som tidligere nævnt er det ifølge dansk lovgivning forbudt at sælge CBD-olie i Danmark, selv når indholdet af THC er lavt nok til, at produktet ikke ses som et euforiserende stof.

Når du leder efter en forhandler til køb af CBD-olie online bør du derfor være helt sikker på, at forhandleren er bosat i udlandet. Dette kan du som regel se i bunden af den pågældende hjemmeside eller under deres kontaktinformationer. Det gør ikke noget, at producenten eventuelt er dansk — så længe de har adresse i udlandet og sender produkterne derfra.

Herudovre bør du holde øje med, om THC-indholdet i de produkter, du vil købe, er på 0,2% eller derunder, da du ellers vil foretage et ulovligt køb.

En anden ting, du bør holde øje med, når du køber din CBD-olie og dine CBD-produkter på nettet er kvaliteten. Hold altid øje med, om produkterne er certificeret, da det er en indikator for god kvalitet. Herudover går kvalitet og pris ofte hånd i hånd, så vær ikke bange for at spendere lidt ekstra, så du kan være sikker på, at du får det bedste af det bedste.

CBD-olie er ‘novel food’

Alle kosttilskud og fødevarer, som ikke har været udbredte i Europa før maj 1997 går under betegnelsen ‘novel food’. Før denne type fødevarer og kosttilskud må bruges til markedsføring indenfor EU, skal det godkendes af EU-kommissionen.

Cannabis Sativa, som har et THC-indhold på 0,2% eller derunder og som er den plante, CBD udvindes fra, er godkendt som novel food. Derfor er det lovligt at markedsføre CBD-produkter indenfor EU.