Hvad er cannabisolie

Cannabisolie er olie som er udvundet af cannabisplanten. Der findes forskellige former for cannabisolie, da der findes mange forskellige cannabissorter, som olien kan udvindes fra. De mest anvendte typer af cannabisolie er CBD-olie og THC-olie. CBD-olie har især vundet stor popularitet over de seneste år, da den har vist sig at have mange gavnlige effekter på kroppen.

 

CBD-oliens mange fordele

 

Ifølge forskellige videnskabelige undersøgelser samt beretninger fra forbrugere af CBD-olie, så har dråberne mange positive effekter på kroppen. For eksempel kan CBD-dråber være med til at dæmpe symptomer på angst og PTSD og afhjælpe søvnproblemer og menstruationssmerter. Således kan CBD-dråberne være oplagte som alternativ til traditionel medicin, da man som bruger muligvis vil opleve færre bivirkninger ved et naturligt produkt som CBD-olie end ved traditionel medicin, både på kort og lang sigt.

 

Udover at afhjælpe sygdomme og lindre symptomer er CBD-olie også sundt for kroppen, da det indeholder cannabinoider, som menneskekroppen har godt af og som kan hjælpe med at skabe mental og fysisk balance. Derfor kan CBD-dråber også sagtens anvendes som kosttilskud, selvom man ikke døjer med nogle lidelser. Her kan de endda have en forebyggende effekt, da kroppen kommer i balance og immunforsvaret styrkes, så det kan holde sygdomme på afstand.

 

Udvundet fra Cannabis Sativa-planten

 

Det meste af den CBD-olie, der fremstilles i EU, udvindes fra den cannabisplante, der hedder Cannabis Sativa. Det skyldes at denne plante har et højt CBD-indhold og et lavt THC-indhold og samtidigt indeholder mange cannabinoider.

 

At den har et lavt indhold af THC er essentielt, da CBD og CBD-produkter er ikke-euforiserende mens THC er psykoaktivt og derfor er det stof, som kan gøre dig skæv. Dermed kan man fremstille CBD-produkter udvundet fra Cannabis Sativa-planten som kan anvendes uden at man som forbruger påvirkes psykoaktivt.

 

THC-olie — hvad kan det, og hvorfor er det forbudt?

 

THC er kort for tetrahydrocannabinol, og på samme måde som med CBD, kan man også lave THC-olie. THC-olie er sammen med CBD-olie en af de mest anvendte cannabisolier. Det er blevet videnskabeligt bevist, at THC kan have mange positive virkninger på kroppen og at det blandt andet kan hjælpe med at skabe appetit og modvirke kvalme samt symptomerne på mange forskellige sygdomme. Derfor findes der udover CBD-olie også olier på markedet, som både indeholder THC og CBD.

 

Siden juli 2018 har det i Danmark været lovligt at købe og sælge CBD-olie, så længe oliens THC-indhold ligger på 0,2%. Grunden til at man valgte at lovliggøre brugen af CBD-olie er, at den har vist sig at have mange gavnlige effekter på kroppen og at kunne afhjælpe symptomer på mange forskellige sygdomme for en lang række patienter. CBD-olie med et så lavt indhold af THC er ikke-euforiserende og kan derfor sagtens tages dagligt uden at påvirke psyken, så man stadig kan have en velfungerende dagligdag, hvor man tænker og handler klart.

 

THC-olie er i modsætning til CBD-olie euforiserende og påvirker derfor kroppen psykoaktivt. Når man ryger marijuana er THC netop det stof, der gør dig skæv. Af denne årsag er det forbudt at sælge og købe THC-produkter i Danmark, herunder også THC-olie, da det går under kategorien euforiserende stoffer.

 

Hvordan anvendes CBD-olie?

 

CBD-olie optages bedst, når man drypper nogle dråber under tungen. Jo længere, man lader dråberne ligge under tungen, jo bedre — her optages de nemlig bedst og kommer hurtigst ud i kroppen, hvor de kan begynde at virke. Det oplagte vil være at lade dråberne ligge i 20-30 minutter, hvorefter du kan begynde at drikke og spise igen.

 

Er du ikke vild med smagen af CBD-olien eller ønsker du en blødere opstart, kan du også dryppe noget CBD-olie i noget vand, saftevand, kaffe eller lignende. Effekten vil dog ikke være lige så god, som hvis dråberne lægges under tungen.

 

For at læse mere om, hvad CBD-olie er, kan du klikke her.